Moed

Moed

Wanneer je de dingen niet voor elkaar krijgt, dan heb je moed nodig om uit je schulp te kruipen. Je hebt al veel vaardigheden In Huijs om een goed contact met anderen te hebben, maar je kunt dit contact nog wel heel lastig vinden.
Ook zijn er misschien wel vaardigheden die je nog niet zo goed kunt. Dan kan een (sociale) vaardigheidstraining iets voor je zijn. Deze kan zowel in groepsverband als in een individuele begeleiding gegeven worden.


Stil, gesloten en teruggetrokken zijn:
Sommige kinderen vinden het fijn om stil en rustig voor zichzelf bezig te zijn. Dat kan en mag ook.
Maar toch is het ook goed om contact met andere kinderen of volwassenen te hebben. Als je dat moeilijk vindt kunnen we samen eens kijken hoe je dat doet. En let maar op: het is misschien wel minder eng dan je denkt.


Te maken hebben met sociaal isolement of sociale angsten:
Ben je bang om contact te maken met andere kinderen of vind je andere dingen eng? Dan kun je wel een steuntje in de rug gebruiken om de moed te vinden om dingen wel aan te durven pakken.
In Huijs kan je helpen om deze moed te vinden.


Onvoldoende weerbaar zijn:
Denk je dat iedereen tegen je is? Denk je dat andere kinderen je niet leuk of aardig vinden? Dan heb je de kracht en moed nodig om hier eens naar op zoek te gaan. Klopt het eigenlijk wel, dat niemand je aardig vindt? Kun je iemand bedenken die jou wel aardig vindt?
Door deze zoektocht kun je wel eens heel verrassende resultaten hebben.


Niet zelfstandig genoeg zijn:
Soms is het lastig om dingen zelf te doen. Het is veel veiliger en gemakkelijker om dit aan iemand anders te vragen.
Als dat zo is, kun je wel wat vertrouwen nodig hebben om dit zelf te gaan doen.


Last hebben van faalangst:
Faalangst kom bij ongeveer 1 op de 10 leerlingen in het basisonderwijs voor. Dat betekent dat er in een klas van 30 leerlingen er 3 zijn die op een of andere manier faalangstige gedachten hebben.
Vind je het eng om een spreekbeurt te doen of denk je dat anderen altijd denken dat je het niet goed doet? Dan heb je de moed nodig om anders te leren denken over deze situaties.
In Huijs Kindercoaching is gecertificeerd faalangstreductietrainer via de methode “Zeker in Balans”.

Lees hier meer over deze training >>