Referenties

Referenties

Hoi Rogier,
Het heeft even op zich gewacht maar hier een stukje over onze ervaring.

Een 1,5 jaar geleden kwam ik een advertentie tegen in de Stadskrant van Inhuijs kindercoaching, ik ben naar de website gegaan en deze sprak mij meteen aan. Door middel van de teksten en foto's die ik las en zag op de site voelde ik heel veel herkenning in Toon.
Ik heb het langs me neergelegd, want Toon had in het verleden al wat trainingen en gesprekken gehad, en we wilde hem daarmee niet overspoelen.
Er brak een periode aan dat het weer wat slechter ging met Toon, zijn ADHD kwam weer sterk naar voren, maar hij was ook zoekende naar zichzelf, waar stond hij tussen zijn vriendjes? Hij voetbalde in een selectie team waar veel van hem verlangd werd, maar wilde hij dit zelf wel, of wilde hij liever met zijn vriendjes voetballen in een ander team. De entreetoets kwam, hij wilde niet falen dus daar maakte hij zichzelf ook druk om... En zo waren er nog meerdere dingen. Toon raakte zichzelf een beetje kwijt en daardoor veranderende hij in zijn gedrag (erg stroer) wat niet bij zijn leeftijd paste, luisterde slecht ( de goed bedoelde info aan hem, sloeg hij niet op) Toon was te onrustig in zijn koppie door dit alles.
Dus besloten wij contact op te nemen met Rogier.
De kennismaking verliep heel fijn, we vertelde wie Toon was, en dat hij al meerdere trainingen had gehad in het verleden, we wilde niet zozeer weten waar het gedrag vandaan kwam, maar voor ons was het allerbelangrijkste dat Toon leerde om bij zichzelf te blijven, dat hij mag zijn wie hij is! Maar dat hij ook leerde op een goede manier zijn grens aan te geven bij andere, zonder zichzelf te kort te doen of andere te kwetsen.
Rogier pakte dit super op! Maakte dingen duidelijk bij Toon dmv een voetbalwedstrijd waardoor het voor Toon leuk, maar ook heel herkenbaar werd wat te doen in bepaalde situaties, Rogier deed de trainingen veel in spelvorm en dat sprak Toon aan. Hij vond het leuk om naar Rogier te gaan vertelde hij... We merkte ook dat hij het ging toepassen wat hij daar leerde, ook kon hij hierdoor ons nog beter uitleggen hoe hij zichzelf soms voelde, zodat wij als ouders Toon ook beter begrepen.
Toon heeft uiteindelijk 5 à 6 trainingen gehad bij Rogier, en het gaat goed met Toon zit lekker in zijn vel! Toon blijft Toon maar hij weet zichzelf weer goed te herpakken als het eventjes niet lekker gaat. En dat wat ons DOEL!!
Volgend jaar gaat Toon naar de middelbare school zowel voor Toon als voor ons een spannende stap een nieuwe fase in ons leven. Maar we hebben gevraagd of Rogier begin volgend schooljaar Toon wil begeleiden met het plannen van zijn huiswerk, zodat hij een goede balans weet te vinden tussen school, vriendjes en voetbal. Waardoor hij het wat rustiger houdt in zijn koppie. En mochten wij of Toon tussentijds behoefte hebben om naar Rogier te gaan. Dan trekken we aan de bel!

Groetjes,
Toon,
Angelique en Marc