Rust

Rust

Is de situatie even heel erg lastig geweest of is het moeilijk om een nieuwe situatie te accepteren? Een kind moet dan de rust kunnen vinden om de dingen een plekje te kunnen geven. Denk hierbij aan:


Omgaan met hoogbegaafdheid:

Heb je alles snel door en weet je al heel veel? Is je intelligentie misschien al wel getest en weet je al dat je erg intelligent bent?
Toch is dat niet altijd gemakkelijk. Het kan zijn dat je het verschrikkelijk vindt om iets fout te doen. Of wordt je in de klas niet voldoende uitgedaagd en verveel je je? Dan kunnen we samen eens naar oplossingen kijken om dit beter te laten verlopen.


Acceptatie of omgang met:

AD(H)D:
Kun je zelf niet de structuur in je leven aanbrengen, doordat je hoofd vol is van alle prikkels om je heen? Heb je moeite met stilzitten in de klas of vind je het moeilijk om jezelf te concentreren op je taak?
Van je ADHD Of ADD kom je niet af, maar je kunt wel leren hoe je hiermee om kunt gaan. Met wat trucjes en tips kun je weer wat rust in je leven krijgen.

ASS:
Vind je het moeilijk om jezelf in te leven in een ander? Houd je eigenlijk niet zo van het contact met andere kinderen, maar zou je dat wel willen leren?
Daar kun je best wat beter in worden, als je oefent in hoe je dit kunt doen.

NLD:
Als je moeite hebt met motorische vaardigheden is het soms lastig om goed contact te maken met andere kinderen. Je kunt wel goed luisteren en vertellen, maar toch ben je anders dan andere kinderen. Je hebt moeite met de spelen die zij doen, omdat jij andere dingen beter kunt dan klimmen, hinkelen en rennen.
Dan zou het fijn zijn dat je weet hoe je het aan moet pakken om fijn met andere kinderen te kunnen spelen.

Dyslexie:
Het begeleiden van dyslectische kinderen gebeurt vaak al op school of bij een onafhankelijk Remedial Teacher.
Het geeft echter ook problemen in het dagelijks leven en in de manier waarop andere kinderen naar kinderen met dyslexie kijken. Hier zou je wel wat extra handvatten voor kunnen gebruiken, waardoor anderen je beoordelen op wat je wel heel goed kunt!

Dyscalculie:
Dit is een ondergewaardeerd probleem op school. Hier is nog erg weinig begeleiding in. Bij een Remedial Teacher kun je terecht voor de begeleiding van je rekenvaardigheden.
Bij In Huijs kun je terecht om dit probleem een plaats te geven en krijg je handvatten om hiermee om te gaan in het dagelijks leven.


Verdriet om een situatie:
Verdriet hebben we allemaal, maar er kunnen situaties voorkomen dat je even niet meer weet hoe je hiermee om kunt gaan.
Denk daarbij aan rouw en verlies, maar ook aan het verdriet dat tijdens en na een echtscheiding bij een kind kan ontstaan.
Door er met iemand over te kunnen praten en met behulp van deze gesprekjes te leren hoe je met dit verdriet zou kunnen omgaan, kun je weer wat meer rust krijgen en weer wat vrolijkheid ontwikkelen.